Je verwarming lager zetten, je huishoudtoestellen minder gebruiken… dat alleen gaat geen groot verschil maken. Er zijn meer middelen nodig om je energiefactuur te doen dalen. Eén van de manieren? Je energieproductie zelf in handen nemen met een thuisbatterij.

 

Wat doet een thuisbatterij?

Doorsnee gebruikt een zonnepaneleneigenaar gemiddeld 30 procent van de opgewekte energie onmiddellijk. De rest wordt in het distributienet geïnjecteerd. Met een thuisbatterij kan je zowat 70 tot 80 procent van de zonneproductie zelf gebruiken.

 

Met een thuisbatterij sla je de overtollige energie die je zonnepanelen opwekken op voor gebruik na zonsondergang. Want als je thuiskomt van het werk, wil je nog koken, wasmachine laten draaien en meer. Een thuisbatterij staat toe je verbruik zorgvuldig op te volgen en je batterij op te laden tijdens piekuren. Het is een upgrade van je zonnepanelen, zeg maar.

 

De voordelen

  • Het volgt je eigen verbruiksritme
  • Een thuisbatterij leidt tot minder verbruik van het net
  • Je bent minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
  • Je bent voorbereid op het capaciteitstarief dat weldra ingevoerd wordt
  • Je kan verbruikspieken beter spreiden

 

Een thuisbattterij, iets voor jou?

Investeren in een thuisbatterij laat je toe om je energieproductie effectief in handen te nemen en minder afhankelijk te worden van het reguliere elektriciteitsnet. Met een thuisbatterij stroomt er minder energie door je digitale meter en bespaar je op je energie- en netkosten. Van een positieve impact op je energiefactuur gesproken.

 

Bij Ecosolice volgen we de ontwikkelingen en wetgeving op de voet. Met ons gamma komen we tegemoet aan de actuele behoeften van particulieren en bedrijven. Stuk voor stuk hoogtechnologische thuisbatterijen die je futureproof maken. Met onze expertise zit je er warmpjes bij.