THUISBATTERIJEN

Sla jouw opgewekte energie op!

ECOSOLICE thuisbatterijen

Benut je eigen energie optimaal

Eén van de nieuwste ontwikkelingen op de energiemarkt is de thuisbatterij. Hiermee sla je jouw zelf opgewekte energie op om het op een later moment zelf te gebruiken. Normaal gesproken gebruik je circa 28% van de opgewekte energie zelf, met een batterij kan dit circa 68% worden

%

Normaal energieverbruik

%

Energieverbruik met thuisbatterij

Waarom thuisbatterijen?

Als je zonnepanelen op je dak hebt liggen, gebruik je in een ideale situatie alle opgewekte stroom onmiddellijk. Maar dat is meestal niet zo. Als je geen batterij hebt, gaat die stroom die je niet onmiddellijk nodig hebt, richting het net en ben je die kwijt. Wanneer je een thuisbatterij hebt, kan je die opgewekte stroom opslaan en gebruiken wanneer de zon onder is.

Hoe werkt een thuisbatterij?

  • Wanneer jouw zonnepanelen meer stroom opwekken dan je op dat ogenblik gebruikt, gaat jouw teveel eerst naar jouw thuisbatterij. Als de batterij vol is, gaat de zonnestroom naar het elektriciteitsnet.
  • Heb je meer stroom nodig dan jouw zonnepanelen produceren? Dan gebruik je eerst stroom van jouw batterij. Pas als jouw batterij leeg is, haal je stroom van het net.
  • Met zonnepanelen en een thuisbatterij kan jouw jaarlijks zelfverbruik van gemiddeld 28% tot ongeveer 68% stijgen.
  • Een thuisbatterij maakt je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en bespaart op elektriciteits- en netkosten.
  • De stroom kan enkele uren tot dagen gestockeerd worden, maar niet van de zomer tot de winter.

In combinatie met zonnepanelen

Het is interessant om een thuisbatterij te combineren met een flexibel energiecontract of met zonnepanelen. Een thuisbatterij met zonnepanelen is namelijk in staat jouw eigen zonne-energie op te slaan. Als je een digitale meter hebt, registreert deze vanzelf wat je verbruikt en teruglevert.
Afhankelijk van het formaat van jouw installatie kies je een bijpassende batterij. Thuisaccu’s kunnen extra interessant zijn wanneer je een elektrische auto hebt. Deze laad je meestal op het moment dat jouw zonnepanelen geen stroom opwekken.

Gratis offerte

Ben je op zoek naar een erkend installateur van zonnepanelen of een specialist in thuisbatterijen? Ecosolice is gelegen in Harelbeke en is actief in gans Vlaanderen en Wallonië.

Heb je een vraag of wens je een offerte aanvraag te doen bij Ecosolice? Maak een afspraak via het contactformulier, we komen graag bij je langs.

Service:

Heb je een vraag maar kon je het antwoord niet vinden? Neem contact met ons op.

Certified by

Proud partner of