MEER WETEN

ALLES WAT JE MOET WETEN

OVER ZONNEPANELEN EN THUISBATTERIJEN

Waarom Ecosolice?

Bij Ecosolice willen we zonne-energie voor iedereen toegankelijk maken. Dat iedereen kan genieten van goedkope en groene energie. We kiezen voor twee producten: zonnepanelen en de thuisbatterij. We staan voor jou klaar, en zetten in op een 100% duurzame toekomst. Ontdek meer over Ecosolice

Kan ik mijn opbrengst van zonnepanelen monitoren?

Inzicht in de opbrengst van zonnepanelen én weten wanneer je zonne-energie effectief kunt inzetten. Bij Ecosolice kan je via een app alles volgen.

Moet ik een vergunning aanvragen voor installatie zonnepanelen?

Ja, je hebt een stedenbouwkundige vergunning nodig voor de installatie van zonnepanelen. Dit geldt namelijk als een grootschalige wijziging of verbouwing aan jouw woning. Er geldt in Vlaanderen gelukkig wel een vergunningsvrijstelling voor de installatie van zonnepanelen op een schuin of plat dak. Je dient dan wel aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • De zonnepanelen worden geïntegreerd in het dak
  • De zonnepanelen worden een aantal centimeters boven het dak gemonteerd
  • Voor een plat dak: de zonnepanelen worden niet hoger dan 1 meter boven de dakrand geïnstalleerd
  • Voor een schuin dak: de zonnepanelen liggen ongeveer in dezelfde helling als het dak

Voor meer informatie over de voorwaarden om zonnepanelen te installeren kan je altijd contact opnemen met Ecosolice.

Waar moet ik op letten als ik zonnepanelen koop?

We adviseren jou altijd te kijken naar de juiste prijs/kwaliteit verhouding en ga in zee met een erkende installateur. Zo heb je recht op 5 jaar garantie op alle defecten die zich door de installatie voordoen.

Is er sprake van een terugverdientijd op een thuisbatterij?

Een thuisbatterij kopen betekent een grote investering. Uiteraard is hier dan ook sprake van een zekere terugverdientijd. Omdat je de eigen opgewekte zonne-energie effectiever gebruikt, zal je nóg minder vaak beroep moeten doen op het energienet. Daardoor bespaar je veel geld. De terugverdientijd van een thuisbatterij is circa 6 jaar.

Hoe kies ik de beste thuisbatterij?

De beste thuisbatterij kiezen doe je op basis van jouw systeem, de prijs, kwaliteit en capaciteit. We adviseren je altijd een thuisbatterij die is afgestemd op jouw dagelijkse stroomverbruik en de capaciteit van jouw zonnepaneleninstallatie.

Kan ik mijn installatie via een afbetaalplan betalen?

Dankzij het betalen van een maandelijks bedrag kan je voordelig jouw zonnepanelen afbetalen. Zo maken we zonne-energie voor iedereen toegankelijk.

Kan ik beroep doen op een premie bij de installatie van zonnepanelen?

Wie investeert in zonnepanelen kan hiervoor een premie krijgen. Deze premie kan aangevraagd worden bij Fluvius. De premiehoogte wordt bepaald door de keuringsdatum. Enkel installaties die uiterlijk op 31-12-2022 gekeurd zijn, komen in aanmerking voor de premiehoogte van 2022. Vanaf 2023 halveert de premie. Via deze website vind je alle details en voorwaarden terug.

Wil jij binnen 2 maanden zonnepanelen op je dak om optimaal te profiteren van de zon? Contacteer ons en wij regelen het voor jou!

Gratis offerte

Ben je op zoek naar een erkend installateur van zonnepanelen of een specialist in thuisbatterijen? Ecosolice is gelegen in Harelbeke en is actief in gans Vlaanderen en Wallonië.

Heb je een vraag of wens je een offerte aanvraag te doen bij Ecosolice? Maak een afspraak via het contactformulier, we komen graag bij je langs.

Service:

Certified by

Proud partner of